Tioga Pass in Yosemite: de mooiste bergpas in Amerika (2024)

De Tioga Pass in Yosemite National Park is volgens velen de mooiste weg in Amerika. Wanneer is de Tioga Pass open en wat is er te zien? Lees snel verder voor tips!

Inhoud verberg

1 Wat is de Tioga Pass?

2 Wanneer is de Tioga Pass open?

3 8 Tioga Pass bezienswaardigheden

5 Overnachten in de buurt van de Tioga Pass

6 Boek een reis naar Californië

7 Meer lezen over Californië en een reis naar Amerika?

Wat is de Tioga Pass?

De Tioga Pass (ook wel de Tioga Road of State Route 120) is een bergpas in Californië. Hij ligt tussen de Big Oak Flat (aan de westkant, in de buurt van San Francisco) en Lee Vining (de oostkant, vlakbij de grens met Nevada). De pas loopt dwars door Yosemite National Park en ligt op een hoogte van 3031 meter. Dit maakt het de hoogste bergpas van de Verenigde Staten van Amerika.

De Tioga Pass wordt ook gezien als een van de mooiste wegen in Amerika. Je hebt onderweg veel spectaculaire uitzichten, van steile granieten rotsen tot groene weides en van reusachtige sequoia’s tot turquoise bergmeren. Je kijkt je ogen uit! Rijden over de Tioga Pass is dan ook een must als je een roadtrip maakt in het zuidwesten van Amerika.

In dit artikel lees je alles over de bereikbaarheid van de Tioga Road, de mooiste bezienswaardigheden en alternatieven.

Wanneer is de Tioga Pass open?

Door de hoge ligging is er veel sneeuwval en daardoor is de Tioga Road slechts enkele maanden per jaar geopend. De Tioga Pass is geopend van eind mei/begin juni tot en met oktober/november. De exacte data variëren per jaar, het hangt er maar net af hoeveel sneeuw er ligt.

Op deze pagina kun je zien wat de openingstijden en sluitingstijden van de afgelopen jaren waren.

8 Tioga Pass bezienswaardigheden

De Tioga Pass is niet een weg die je snel even uitrijdt. Er zijn ontzettend veel mooie bezienswaardigheden langs de route, het is dus echt een aanrader om af en toe even te stoppen (er zijn genoeg parkeerplaatsen) en te genieten van de mooie uitzichten. Dit zijn een paar prachtige Tioga Pass bezienswaardigheden.

Ellery Lake

Het is aan te raden om de Tioga Pass van oost naar west te rijden, dan heb je de mooiste uitzichten. Een van de eerste mooie plekken die je tegenkomt is het bergmeer Ellery Lake. Stap even uit en geniet van het uitzicht en de frisse berglucht (die voel je hier meteen).

Tuolumne Meadows

Als je de ingang van Yosemite National Park bent gepasseerd, komt de Tioga Road langs een van de mooiste plekken in Yosemite: Tuolumne Meadows. Een plek waar je absoluut even uit moet stappen.

Hier vind je uitgestrekte weilanden met gras, bos en steile granieten rotsen. Fantastisch om te zien! Je hebt ook kans om hier wildlife te spotten, zoals bergmarmotten, herten en misschien zelfs beren (wel afstand houden!). De grootste kans op het zien van wildlife is vroeg in de ochtend.

Ook leuk om te weten: de Pacific Crest Trail loopt dwars door Tuolumne Meadows, dit een van meest bekende langeafstandswandelpaden ter wereld.

Soda Springs

Vanuit Tuomlumne Meadows kun je een wandeling maken naar de Soda Springs, dit is een makkelijke wandeling van 2,4 kilometer. Je komt uit bij de Soda Springs, waar (koud) bubbelwater uit de grond komt. Soort van Spa Rood dus, je kunt het zelfs even proeven.

Pothole Dome

Langs de Tioga Pass zijn ontelbaar veel wandelpaden te vinden. Een daarvan is de wandeling naar Pothole Dome. Het is een korte wandeling van vier kilometer naar de top van de Pothole Dome.

Het is niet echt een moeilijke wandeling, je stijgt slechts 75 meter. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op groene weilanden, bossen en de omringende bergen.

Tenaya Lake

Tenaya Lake, het volgende grote bergmeer langs de pas is ook weer een lust voor het oog. Het heldere blauwe water en de de steile rotsen maken het erg fotogeniek.

Olmsted Point

Niet veel verder is het tijd voor een van de meest spectaculaire uitzichtpunten in Yosemite: Olmsted Point. Hier kun je een korte wandeling maken over de rotsen en heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de beroemde rots Half Dome.

Tuolumne Grove

Heb je zin in een korte hike tussen reusachtige bomen? Dan moet je zeker even een kijkje nemen in Tuolumne Grove. Je wandelt hier namelijk tussen de sequoia’s, oftewel mammoetbomen. Heel indrukwekkend!

Yosemite Valley

Net na Tuolumne Grove volgt de afslag naar Yosemite Valley. Hier is een dorp met diverse restaurants, lodges en campings. Daarnaast zijn hier veel wandelroutes uitgezet.

Tioga Pass alternatieven

De Tioga Pass is een van de snelste routes als je het Sierragebergte in Californië wilt doorkruizen. Is de Tioga Pass helaas (nog) gesloten op de dag dat jij Yosemite National Park wilt bezoeken? Dan zijn er nog een aantal alternatieven.

Sonora Pass

De Sonora Pass (State Route 108) ligt iets ten noorden van de Tioga Road en ook vanaf hier heb je prachtige uitzichten. Deze weg is ook een deel van het jaar gesloten vanwege sneeuw, maar heeft iets ruimere “openingstijden” dan de Tioga Pass.

De Sonora Pass is meestal van april/mei tot en met november/december geopend.

Via California State Route 88

Nog noordelijker dan de Sonora Pass ligt State Route 88 (ook wel Carson Pass Highway genoemd). Deze weg is in principe het hele jaar geopend, hij is alleen dicht bij hele heftige sneeuwstormen.

Via Bakersfield

Als alle bergpassen gesloten zijn, dan moet je hoe dan ook een flink stuk omrijden als je van oost naar west wilt (of andersom). De snelste weg is via de stad Bakersfield. Vanaf hier kun je via Fresno naar Yosemite.

Overnachten in de buurt van de Tioga Pass

Het is het mooiste om alle tijd te nemen voor de Tioga Pass. Er is zoveel te zien! Wat zijn fijne plekken om te overnachten als je een rit maakt over de Tioga Pass?

  • Yosemite Valley – De allerbeste plek om te overnachten is Yosemite Valley. Hier zit je vlakbij alle mooie bezienswaardigheden. In de Yosemite Valley Lodge heb je mooie kamers met balkon of veranda. Zoek je iets wat meer betaalbaar is? Dan zijn de ingerichte tenten in Curry Village ook een aanrader.
  • Yosemite Westgate Lodge (3⭐) – Net buiten Yosemite National Park vind je vaak iets beter betaalbare accommodaties dan in Yosemite Valley. Een van de leukste plekken vlakbij het park is de Yosemite Westgate Lodge in Buck Meadows.
  • Inn at Sugar Pine Ranch (Hoog beoordeeld 📈) – Mooi ingerichte kamers met zithoek in een prachtig wit houten huis.

Kijk op Booking.com voor alle mogelijkheden, beschikbaarheid en prijzen.

Boek een reis naar Californië

Heb je na het lezen van dit artikel helemaal zin in een reis naar Californië? Dan is het tijd om te boeken! Deze websites zijn handig voor het boeken van een reis naar Amerika.

🛩️ Vanuit Nederland vlieg je rechtstreeks naar San Francisco of Los Angeles. Kijk op de website van KLM voor mogelijkheden en prijzen.

🚘 Met een huurauto zie je meer en deze is in Amerika echt onmisbaar. Reserveer je auto via Sunny Cars, dan weet je zeker dat je goed bent verzekerd.

💳 Het hebben van een creditcard is een must tijdens een reis in Amerika, je hebt deze o.a. nodig om een auto te kunnen huren. Via ICS cards heb je regelmatig goede deals voorVISAenMastercard.

Zelf heb ik eenFlying Blue American Express. Zo verzamel ik meteen Flying Blue Miles (die ik in kan wisselen voor gratis vluchten) en bij de Gold card is ook een goede reisverzekering inbegrepen. Als je je aanmeldtvia deze linkkrijg je een hele mooie welkomstbonus!

💊 Vergeet je reisverzekering niet! Bij FBTO heb je de keus uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering.

🎡 De leukste tours en rondleidingen boek je via Get Your Guide.

📦 Geen zin om alles zelf uit te zoeken en te boeken? Met een pakketreis heb je alles in een keer geregeld. Bij deze reisorganisaties kun je een toffe rondreis in Californië boeken:

  • Travelhome – Wil je een rondreis maken met de camper? Op de website van Travelhome vind je diverse kant- en klare rondreizen, maar je kunt hier ook een camper huren.
  • Tenzing Travel – Op de website van Tenzing Travel vind je veel verschillende pakketreizen, maar je kunt hier ook een reis op maat regelen.

Meer lezen over Californië en een reis naar Amerika?

Wil je een reis maken in Californië en het zuidwesten van Amerika? Dit zijn fijne reisgidsen vol mooie routes en leuke reistips:

Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest-USA

ANWB Wereldreisgids Verenigede Staten Zuidwest

Zelf ben ik maar liefst zeven keer in Amerika geweest (waarvan vier keer in Californië) en daarom kun je op deze website veel lezen over een reis naar Amerika. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

  • Rondreis West Amerika: de mooiste route voor 3,5 week
  • Tips voor een geweldige San Francisco vakantie

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ook regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Dit artikel verscheen voor het eerst in augustus 2017. Laatste update met nog meer tips: september 2022.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Amerika Californië roadtrip Yosemite National Park

Tioga Pass in Yosemite: de mooiste bergpas in Amerika (2024)
Top Articles
CooMeet Mod APK (Premium Unlocked/Unlimited Minutes) – Mod APK HUB
7,000+ District Sales Coordinator jobs in United States
Hickory Back Pages
Best Jewelry Laser Engraving Machine to Elevate Your Design
Suriname vacancies - working in Paramaribo - Teleperformance
Jocko Joint Warfare Review
Marie Temara Snapchat
Myud Dbq
Busted Newspaper Randolph County Missouri
Teen Movie Night at Kimball Junction (Percy Jackson and the Lightning Thief)
Tinyzonetv.to Unblocked
Pip Calculator | Myfxbook
The Center Breakfast, Lunch & Snack Menus September 2024
Free Cities Mopoga
University Of Michigan Paging System
Fly Fit Bungee Rome Ga
Monster From Sherpa Folklore Crossword
Lots 8&9 Oak Hill Court, St. Charles, IL 60175 - MLS# 12162199 | CENTURY 21
Watch The Most Popular Video Of Mikayla Campinos Online
The Professor Tape 1 Prof Snow Myvidster
Wirrig Pavilion Seating Chart
Numerous people shot in Kentucky near Interstate 75, officials say | CNN
Frostbite Blaster
Nyu Paralegal Program
Ark Black Pearls Gfi
Speer Funeral Home Aledo Il Obituaries
How 'Tuesday' Brings Death to Life With Heart, Humor, and a Giant Bird
Craigslist Tampa: Your Ultimate Guide To Online Classifieds
Milwaukee Nickname Crossword Clue
Nikki Catsouras Head Cut In Half
Gold Bowl Vidalia La Menu
Brublackvip
Ripoff Report | MZK Headhunters Inc. complaints, reviews, scams, lawsuits and frauds reported, 0 results
Kino am Raschplatz - Vorschau
Amarillos (FRIED SWEET PLANTAINS) Recipe – Taste Of Cochin
Twitter Pestel Analysis 2024| Free Pestel Framework
Crystal Westbrooks Nipple
Cashtapp Atm Near Me
Pensacola Tattoo Studio 2 Reviews
Concord Mills Mall Store Directory
Kona Airport Webcam
Sutter Immunization Clinic Mountain View
Hocus Pocus Showtimes Near Harkins Theatres Yuma Palms 14
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
Sbc Workspace
Eurorack Cases & Skiffs
Greenville Sc Greyhound
Florida-Texas A&M: What You Need to Know - Florida Gators
Ceton Village Diggy
Gemini Home Entertainment Wiki
Craigslist Pgh Furniture
Mets vs. Reds: Injury Report, Updates & Probable Starters – Sept. 7 - Bleacher Nation
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 5642

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.